Verklaring van erfrecht

alles over de nalatenschap: informatie en afwikkeling

nalatenschap - erfenis - nalatenschap afwikkelen - beneficiair aanvaarden - executeur benoemen

"Het nadenken over je nalatenschap en het van ruim tevoren regelen van de benodigde formaliteiten is in de huidige tijd een 'must'. Om te voorkomen dat de fiscus onnodig veel belasting (successierecht) heft over de nalatenschap, is het belangrijk om je te laten voorlichten en bijstaan door een expert: je notaris."

"De afwikkeling van een nalatenschap brengt veelal ingewikkelde problemen met zich mee. Zelfs als de erflater de nodige moeite heeft genomen om de nalatenschap na het overlijden eerlijk te verdelen, onstaan er vaak genoeg geschillen en zelfs ruzies tussen familieleden."

Voor een nalatenschap ga je naar notaris Wijts-van Nimwegen in Haarlem

Een verklaring van erfrecht is nodig voor het afwikkelen van een nalatenschap. Je notaris maakt na het overlijden deze verklaring van erfrecht op. De verklaring van erfrecht is de verklaring van de notaris waarin o.a. staat welke personen erfgenaam zijn en of de erflater een testament heeft gemaakt. De verklaring van erfrecht is o.a. vereist om over de bankrekeningen van de overledene te kunnen beschikken in het geval dat de bank de rekeningen na het overlijden heeft geblokkeerd. Er zijn veel meer gevallen waarbij de verklaring van erfrecht noodzakelijk is.

Als je naar je notaris gaat om een verklaring van erfrecht te laten maken, zorg dan dat je in elk geval je legitimatiebewijs en de verklaring van overlijden van de erflater bij je hebt. Neem contact op met je notaris om erachter te komen welke informatie je nog meer dient te verstrekken voor de afwikkeling van een nalatenschap.

Notariskantoor Wijts-van Nimwegen in Haarlem - dé specialist op het gebied van de nalatenschap!

Notariskantoor Wijts-van Nimwegen in Haarlem is dé specialist voor zowel het efficïent regelen van je nalatenschap als voor de afwikkeling van een nalatenschap waar je mee te maken hebt. Het is ook mogelijk notaris Wijts-van Nimwegen te benoemen tot executeur in de nalatenschap. Neem voor meer informatie contact op of kijk op Notariskantoor Haarlem: http://www.wijtsvannimwegen.nl/.

Kies een onderwerp uit het grijskleurige menu voor specifieke informatie over het regelen van een nalatenschap of de afwikkeling van een nalatenschap. TIP! Neem ook eens een kijkje bij ' Boeken en literatuur'.

Neem ook eens een kijkje op de volgende informatieve sites: samenwonen, notaris, hypotheek, overlijden, nalatenschap, huwelijkse voorwaarden, samenlevingsovereenkomst, samenlevingscontract, beveiliging Haarlem, Wijts, Electrondynamics, notariskosten, notaristarieven, hypotheek, vakantie, notaris Haarlem. Meer sites onder de menuknop 'Links'.