Testament maken

alles over nalatenschap: informatie en afwikkeling

nalatenschap - erfenis - nalatenschap afwikkelen - beneficiair aanvaarden - executeur benoemen

"Het nadenken over je nalatenschap en het van ruim tevoren regelen van de benodigde formaliteiten is in de huidige tijd een 'must'. Om te voorkomen dat de fiscus onnodig veel belasting (successierecht) heft over de nalatenschap, is het belangrijk om je te laten voorlichten en bijstaan door een expert: je notaris."

"De afwikkeling van een nalatenschap brengt veelal ingewikkelde problemen met zich mee. Zelfs als de erflater de nodige moeite heeft genomen om de nalatenschap na het overlijden eerlijk te verdelen, onstaan er vaak genoeg geschillen en zelfs ruzies tussen familieleden."

Voor een nalatenschap ga je naar notaris Wijts-van Nimwegen in Haarlem

Een testament maken is één van de belangrijkste handelingen die te maken hebben met het regelen van je nalatenschap. Als je precies wilt regelen wat er na je overlijden gebeurt met je nalatenschap, dan zul je een testament moeten maken. Zoals elders op deze site al staat vermeld, kun je d.m.v. het maken van een testament afwijken van de wettelijke regels die staan vermeld in het erfrecht. Je omzeilt dan de regels van het 'versterferfrecht' zodat jij en niet de wet bepaalt wie, wát krijgt.

Het maken van een testament is iets wat je zelf kunt doen (vanaf 16jr), maar veelal betreft het ingewikkelde vraagstukken, zowel op emotioneel als financieel gebied. Het is dan ook zeker verstandig om je testament te laten opstellen door je notaris. Ook aan de mogelijkheden binnen het bereik van het testament zijn (ingewikkelde) beperkingen gesteld, dus informeer hiernaar bij je notaris!

Naast de beperkingen die er bestaan, kan de notaris je ook voorlichten over de vele mogelijkheden en voordelen die een testament wél biedt.

Als alle persoonlijke wensen aan de notaris zijn bekendgemaakt, dan zal de notaris een akte opstellen. Pas op het moment dat deze akte is ondertekend door zowel de testateur (degene die het testament laat maken) als de notaris, krijgt het testament rechtskracht. De akte wordt geregistreerd in het Centraal TestamentenRegister. De akte zelf wordt bewaard door de notaris.

Het wijzigen van je testament doe je door het maken van een nieuw testament. Wijzigen is op ieder moment mogelijk en gebeurt ook bij (en door) je notaris.

Notariskantoor Wijts-van Nimwegen in Haarlem - dé specialist op het gebied van de nalatenschap!

Notariskantoor Wijts-van Nimwegen in Haarlem is dé specialist voor zowel het efficïent regelen van je nalatenschap als voor de afwikkeling van een nalatenschap waar je mee te maken hebt. Het is ook mogelijk notaris Wijts-van Nimwegen te benoemen tot executeur in de nalatenschap. Neem voor meer informatie contact op of kijk op Notariskantoor Haarlem: http://www.wijtsvannimwegen.nl/.

Lees verder over de mogelijkheden van het benoemen van een executeur (testamentair) in je testament.

Neem ook eens een kijkje op de volgende informatieve sites: samenwonen, notaris, hypotheek, overlijden, nalatenschap, huwelijkse voorwaarden, samenlevingsovereenkomst, samenlevingscontract, beveiliging Haarlem, Wijts, Electrondynamics, notariskosten, notaristarieven, hypotheek, vakantie, notaris Haarlem. Meer sites onder de menuknop 'Links'.