Legaten

alles over nalatenschap

nalatenschap - erfenis - nalatenschap afwikkelen - beneficiair aanvaarden - executeur benoemen

"Het nadenken over je nalatenschap en het van ruim tevoren regelen van de benodigde formaliteiten is in de huidige tijd een 'must'. Om te voorkomen dat de fiscus onnodig veel belasting (successierecht) heft over de nalatenschap, is het belangrijk om je te laten voorlichten en bijstaan door een expert: je notaris."

"De afwikkeling van een nalatenschap brengt veelal ingewikkelde problemen met zich mee. Zelfs als de erflater de nodige moeite heeft genomen om de nalatenschap na het overlijden eerlijk te verdelen, onstaan er vaak genoeg geschillen en zelfs ruzies tussen familieleden."

Voor een nalatenschap ga je naar notaris Wijts-van Nimwegen in Haarlem

Een legaat is een som geld of een bepaald goed (bijv. een voorwerp) dat door de erflater (de overledene die een nalatenschap achterlaat) in diens testament aan de legataris wordt nagelaten.

De erfgenamen van de nalatenschap zijn verplicht het gelegateerde goed of de gelegateerde som geld (het legaat dus) af te geven aan de legataris. Het legaat van een ontbrekend goed (ten tijde van overlijden) moet als vervallen worden beschouwd. De legataris kan geen aanspraak meer maken op dit legaat.

Niet alle legaten hoeven te worden opgenomen in een testament. De erflater kan ook inboedelgoederen (behalve schilderijen en andere kunstvoorwerpen), kleren en juwelen/sieraden in een codicil opnemen.

Notariskantoor Wijts-van Nimwegen in Haarlem - dé specialist op het gebied van de nalatenschap! Notariskantoor Wijts-van Nimwegen in Haarlem is dé specialist voor zowel het efficïent regelen van je nalatenschap als voor de afwikkeling van een nalatenschap waar je mee te maken hebt. Het is ook mogelijk notaris Wijts-van Nimwegen te benoemen tot executeur in de nalatenschap. Neem voor meer informatie contact op of kijk op Notariskantoor Haarlem: http://www.wijtsvannimwegen.nl/.

Kies een onderwerp uit het grijskleurige menu voor specifieke informatie over het regelen van een nalatenschap of de afwikkeling van een nalatenschap. TIP! Neem ook eens een kijkje bij ' Boeken en literatuur'.

Neem ook eens een kijkje op de volgende informatieve sites: samenwonen, notaris, hypotheek, overlijden, nalatenschap, huwelijkse voorwaarden, samenlevingsovereenkomst, samenlevingscontract, beveiliging Haarlem, Wijts, Electrondynamics, notariskosten, notaristarieven, hypotheek, vakantie, notaris Haarlem. Meer sites onder de menuknop 'Links'.