Aangifte successierecht

alles over nalatenschap: informatie en afwikkeling

nalatenschap - erfenis - nalatenschap afwikkelen - beneficiair aanvaarden - executeur benoemen

"Het nadenken over je nalatenschap en het van ruim tevoren regelen van de benodigde formaliteiten is in de huidige tijd een 'must'. Om te voorkomen dat de fiscus onnodig veel belasting (successierecht) heft over de nalatenschap, is het belangrijk om je te laten voorlichten en bijstaan door een expert: je notaris."

"De afwikkeling van een nalatenschap brengt veelal ingewikkelde problemen met zich mee. Zelfs als de erflater de nodige moeite heeft genomen om de nalatenschap na het overlijden eerlijk te verdelen, onstaan er vaak genoeg geschillen en zelfs ruzies tussen familieleden."

Voor een nalatenschap ga je naar notaris Wijts-van Nimwegen in Haarlem

De successieaangifte / aangifte successierecht. De erfgenamen moeten belasting betalen over datgene dat ze erven uit de nalatenschap. Deze belasting wordt 'recht van successie' genoemd, of 'successierechten'. De successierechten over de nalatenschap moeten door de erfgenamen of de executeur worden voldaan. De aangifte voor het successierecht moet binnen 8 maanden na het overlijden worden ingediend bij de belastingdienst. In de aangifte successierecht moeten de schulden en bezittingen uit de nalatenschap worden aangegeven, alsmede polissen en pensioenrechten. Ook vrijstellingen en de mate van verwantschap van de erfgenamen spelen hierbij een rol. De successieaangifte kun je door je notaris laten opmaken. De belastingdienst zal in reactie op de successieaangifte een aanslag opleggen, die binnen 2 maanden moet worden voldaan.

Notariskantoor Wijts-van Nimwegen in Haarlem - dé specialist op het gebied van de nalatenschap! Notariskantoor Wijts-van Nimwegen in Haarlem is dé specialist voor zowel het efficïent regelen van je nalatenschap als voor de afwikkeling van een nalatenschap waar je mee te maken hebt. Het is ook mogelijk notaris Wijts-van Nimwegen te benoemen tot executeur in de nalatenschap. Neem voor meer informatie contact op of kijk op Notariskantoor Haarlem: http://www.wijtsvannimwegen.nl/.

Kies een onderwerp uit het grijskleurige menu voor specifieke informatie over het regelen van een nalatenschap of de afwikkeling van een nalatenschap. TIP! Neem ook eens een kijkje bij ' Boeken en literatuur'.

Neem ook eens een kijkje op de volgende informatieve sites: samenwonen, notaris, hypotheek, overlijden, nalatenschap, huwelijkse voorwaarden, samenlevingsovereenkomst, samenlevingscontract, beveiliging Haarlem, Wijts, Electrondynamics, notariskosten, notaristarieven, hypotheek, vakantie, notaris Haarlem. Meer sites onder de menuknop 'Links'.